Ik ben Egidius (Giedi) Rietveld (geb. 1956) en heb op mijn zoektocht naar wijsheid met hart en ziel twee jaar natuurkunde (Delft, 1974-1976), twee jaar filosofie (Rotterdam, 1976-1978), een jaar beeldende vormgeving (Den Haag, 1983-1984) en negen jaar psychologie (Leiden, 1987-1996) gestudeerd. Ook de laatste opleiding heb ik uit principe niet afgesloten: ik heb de naar mijn mening te sterk vercommercialiseerde Alma Mater losgelaten en ben volledig autodidact geworden. De menselijke ontwikkeling is daarbij de belangrijkste focus.
Van 1994 tot op heden volg en geef ik workshops in het 'alternatieve circuit'. De aandacht is daarbij vooral gericht op trauma's die in de pre- en perinatale fase van de menselijke ontwikkeling zijn opgelopen en om oplossingen vragen. De laatste jaren gaat de aandacht vooral uit naar de Schaduw en het Vanishing Twin Syndoom (VTS).
Daarnaast doe ik experimenten op het gebied van de elektrolyse van waterstof om te bestuderen of een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Ook heb ik belangstelling voor de ontwikkeling van zoutwater accu's voor het tegelijk opslaan van elektriciteit en warmte
Ik oefen in tao-meditatie (zowel formeel als 'in-actie').
Mijn belangstelling gaat verder uit naar yoga, mystiek, helende aanraking, holotropic breathwork, tantra, sjamanisme, beeldend vormgeven, musiceren, astrologie en informatica.
Ik ben mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Alchimia en Stichting Vanishingtwin


Contact is uitsluitend mogelijk via e-mail: giedi(aapje)freedom(punt)nl